Zingen in een Kinderkoor is leuk en ook erg gezond!

Kinderkoor Give us Peace Seizoen 2018/2019

Muziek helpt je, als je even niet lekker in je vel zit, of juist in een feestelijke stemming wilt komen. Muziek zorgt voor meer ontspanning en minder stress. Zingen in een Kinderkoor is dus niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor je.

Waarom zingen in een Kinderkoor goed voor je is.

Samen zingen geeft je het gevoel van verbondenheid. Het is goed voor je zelfvertrouwen en goed voor je sociale contacten. Zingen in een koor geeft je veel plezier, is gezellig, geeft energie en zorgt voor een beter humeur.

Zingen maakt longen sterker

Ook volgens het Longfonds is zingen niet alleen leuk, maar ook goed voor je longen.
“Door te zingen, dwing je meer tijd te nemen voor de uitademing, waardoor je minder benauwd wordt. Op zo’n manier ademen is daardoor ook in het dagelijks leven goed voor mensen met een longziekte. Ook train je met zangoefeningen de ademhalingsspieren. Door te zingen ben je ook anders bezig met je ziekte, waardoor je je beter voelt.”

Goed voor je hersenen

Tijdens het zingen ben je bezig met het trainen van je herenen. Je bent geconcentreerd bezig. Niet alleen moet je de melodie en de tekst goed onthouden. Je moet ook goed op letten dat er gelijk wordt gezongen.

Spraakondersteuning

Kinderen onthouden nieuwe woorden beter als ze die krijgen te horen middels een liedje dan gesproken. Zelfs stotterende kinderen gaan vloeiender spreken als ze zingen. Zelfs anderstaligen leren onze taal sneller door te zingen dan door te praten.

Optredens

Zingen is niet alleen goed voor je zelf, maar ook voor de mensen waarvoor je optreed. Je geeft iedereen een goed gevoel en vooral veel plezier.

Daarom zingen in een koor

Zingen in een kinderkoor is dus heel erg goed voor je. Niet alleen het plezier om met meerdere kinderen te zingen, maar het is ook nog eens goed voor je lichaam en veel meer. Er zijn veel artikelen te vinden, waarom zingen gezond is met veel lastige termen.
Maar 1 ding is zeker… Zingen in een koor zorgt voor veel plezier, is goed voor hersenen, hart en longen, geeft meer energie, geeft je meer zelfvertrouwen en nog veel meer…

Kortom: Ga zingen in een koor!


Elke morgen als ik wakker wordt!

Laat een bericht achter